Huawei ще конкурира Apple със свои по-леки и евтини VR очила

Huawei ще конкурира Apple със свои по-леки и евтини VR очила

Huawei планира да пусне свои очила за виртуална реалност под наименованието Vision или Vision Pro, за да се конкурират с Apple в този сегмент. Това беше споделено от бившия маркетинг директор на Meizu – Ли Нан, в китайската платформа Weibo.

Huawei вече е регистрирал търговската марка в Китай, която включва различни продукти като смарт телевизори и очила. Това може да накара Apple да преименува своя продукт Vision Pro за китайския пазар.

Huawei Vision Pro ще разполага с 4K Sony MicroOLED дисплеи и система за управление чрез жестове. Устройството ще бъде захранвано от собствен процесор на Huawei. С тегло от 350 грама, китайските очила ще бъдат значително по-леки от 600 грама теглото на Apple Vision Pro и се очаква да струват 15,000 юана (около 2,070 долара), което е половината от цената на продукта на Apple.

Ли Нан не уточни точната дата на пускане на продукта, но посочи, че на Sony може да отнеме около шест месеца за подготовката на дисплеите, което подсказва, че официалното представяне може да бъде до края на годината.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *