Huawei подготви своя собствена операционна система за компютри

Huawei подготви своя собствена операционна система за компютри

Световният лидер в иновациите на технологичния свят – Huawei, обяви своя план за прекъсване на традиционните операционни системи на компютрите. Според информацията, компанията ще пусне своя собствена версия на операционната система, която ще се конкурира с Windows и другите големи играчи на пазара.

HarmonyOS, разработен от Huawei и представен през август 2019-а година, вече се използва успешно върху множество устройства, предоставяйки изключително гладка и интуитивна работа. Системата е изградена върху микроядро и е проектирана за съвместимост и интеграция с различни устройства, осигурявайки на потребителите високо ниво на удобство.

По думите на д-р Уанг Ченглу, главен изпълнителен директор на Deep Hong Digital Industry Development, компютърната версия на HarmonyOS се очаква да се появи на пазара през 2024-а година. Този ход на Huawei може да създаде сериозна конкуренция на пазара на операционни системи, особено с оглед на богатия опит и ресурси, които компанията притежава в разработката на софтуер.

Въпреки амбициите на Huawei, важно е да се отбележи, че този план засяга главно китайския пазар. Идеята за конкуренция с Windows и други гиганти на световния пазар на операционни системи в Европа и САЩ остава предизвикателство за бъдещето.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *