Google прави голяма актуализация на Gemini AI

Google прави голяма актуализация на Gemini AI

Изкуственият интелект на Google, – Gemini, обещава да се превърне в надежден помощник, отговаряйки на всякакви въпроси, без значение колко необичайни са те. Разработчиците от AssembleDebug анонсираха, че следващата голяма актуализация на мобилното приложение Gemini ще включва революционен нов инструмент – иновативно текстово поле. То ще позволява да бъдат задави въпроси директно от него, без нуждата да се затваря приложението. Текстовото поле ще се появява като малък плаващ прозорец в долната част на екрана, оставайки видим докато ползвате други приложения.

Това текстово поле ще работи също така и с гласови команди, както и с изображения. Тази функционалност улеснява поддържането на разговор с изкуствения интелект, докато продължавате с обичайните си дейности онлайн.

Очаква се и възможността за работа с различни файлови формати, включително PDF документи, което би позволило извличането на информация или обобщаването на дълги текстове. Следващата актуализация би могла също така да представи функцията „Select Text“, която ще позволи на потребителите да избират специфични сегменти от даден текст.

Предстоящата актуализация на Gemini представлява вълнуваща перспектива към бъдещето на взаимодействието с изкуствения интелект, като обещава да промени начина, по който търсим и обработваме информация в интернет.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *