Google Maps добави функцията за времето и за Android

Google Maps добави функцията за времето и за Android

Google често актуализира своите приложения за iOS с ексклузивни функции преди да ги предложи на Android. Тази стратегия изглежда странна на фона на конкуренцията с Apple, но е част от усилията на Google да достигнат до по-широка аудитория и е подсилена от споразумението, което прави Google Search основната търсачка в iOS устройствата.

Пример за тази практика е последната актуализация на Google Maps. Във версия 11.113.x на приложението е добавена нова икона, която предоставя информация за текущото време, температурата и качеството на въздуха директно в интерфейса на навигационното приложение. Тази функция отдавна беше налична за iOS, но вече се предлага и за Android. Тази интеграция елиминира нуждата от търсене на тези данни извън Google Maps.

Полезната информация се показва в горния ляв ъгъл на екрана, под лентата за търсене и полето за въвеждане на филтри. Освен индекса за качество на въздуха (AQI), потребителите могат да виждат прогнози за валежи, сняг и дъжд. Като допълнение, кликването върху иконата разкрива детайлна 12-часова прогноза за времето.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *