Apple Watch отново няма да предлага дългоочаквана функция

Apple Watch отново няма да предлага дългоочаквана функция

Хиляди собственици на Apple Watch по света ще остана разочаровани от решението на компанията да не позволи достъп на външни разработчици до така наречените Watch Faces. Тази новина идва след интервюто с вицепрезидента на Apple – Кевин Линч, за шведската медия TagesAngzeiger. Това означава, че потребителите няма да могат да инсталират и използват циферблати разработени от трети страни.

Watch Faces са считани за „лицето“ на часовника от Apple и компанията изразява загриженост от възможни проблеми, които биха възникнали при външна намеса. Въпреки очакванията на мнозина, компанията не разглежда възможността за разширяване на достъпа до тези циферблати.

Представителите на Apple са на мнение, че външните разработчици могат да доведат до забавяния и бъгове, които биха навредили на реномето на компанията. Това решение вероятно ще бъде срещнато с разочарование от страна на феновете на Apple Watch, които се надяваха на по-голяма гъвкавост и персонализация на своите устройства.

Въпреки това, Apple обяви някои интересни новости, които ще бъдат включени в предстоящата версия на WatchOS 10. Едната от тях е промяната в функционалността на Дигиталната коронка. Досега едно натискане на коронката отваряше списъка с приложения, но с новия софтуер ще са необходими две последователни натискания. От Apple твърдят, че това променено поведение е резултат от исканията на клиентите. Освен това, едно натискане на коронката ще отваря контролния център на устройството.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *