Ферари няма да прави напълно безшумни електромобили

Ферари няма да прави напълно безшумни електромобили

Електромобилите набират все по-голяма популярност, отличавайки се със своята безшумност. За разлика от автомобилите с двигатели с вътрешно горене, които произвеждат шум при изгарянето на гориво, електрическите автомобили функционират без да издават шум. Традиционните автомобилни производители, както и престижни марки като Ferrari, проявяват голям интерес към разработката на електромобили (EV).

Шумът в градски условия е значителен проблем, но електромобилите могат да допринесат за намаляване на шумовото замърсяване, създавайки по-спокойна и здравословна среда. Тишината, която предлагат, прави шофирането по-приятно и спокойно. Въпреки това, безшумността може да бъде опасна за пешеходци и велосипедисти, поради което някои модели са оборудвани с акустични системи за предупреждение.

Изпълнителният директор на Ferrari – Бенедето Виня, направи интересно изказване, споделяйки, че бъдещите електрически автомобили на марката няма да бъдат напълно безшумни, за разлика от своите конкуренти като Tesla, които са изключително тихи. Виня подчерта, че компанията разработва прототип, който значително ще се различава по нивото на шум.

Очаква се първият електромобил на Ferrari да бъде пуснат на пазара преди края на 2025-а година.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *