Asus е лидер в областта на лаптотите с AI функции

Asus е лидер в областта на лаптотите с AI функции

Лаптопите ще получат значителна иновация благодарение на интегрирането на изкуствения интелект в тази категория продукти. Очакват се впечатляващи подобрения, включващи оптимизации и интелигентни функционалности. Производителите представят нови модели, които обещават по-голяма ефективност, усъвършенствания в защитата и подобрения, улесняващи мултитаскинга. Марката Asus заема водеща позиция и прави значими крачки към разпространението на AI технологията в сектора на лаптопите.

Изкуственият интелект намира приложение в оптимизирането на работата на лаптопа чрез автоматична регулация на процесорните честоти, управлението на паметта и енергийната ефективност. Технологията също така внася важен принос в борбата с фишинг атаките и други онлайн заплахи. Потребителите могат да очакват специализирани AI функции за повишена продуктивност и подобрено игрово изживяване.

Asus представи своите последни предложения от серията Vivobook S, разработени на базата на най-новите процесори с AI от AMD и Intel. Предлагат се модели с екрани от 14 до 16 инча, конфигурируеми с процесори Core Ultra 9 или Ryzen 8040 Series. Устройствата включват и специализирани AI модули, клавиатури с Copilot AI бутон, OLED екрани с 120Hz опресняване и резолюция до 3.2K. Новите процесори предлагат до 60% ускорение при изпълнение на AI задачи.

Asus Zenbook 14 OLED се отличава с ултратънък корпус и безрамков дизайн, 60Hz дисплей и процесор AMD Ryzen 7 8840HS, като цялостната дебелина на устройството е само 14.9 мм. Лаптопът поддържа Dolby Atmos за оптимално аудио качество и предлага ергономични клавиатури с възможност за персонализация. Благодарение на продължителния живот на батерията, устройството може да работи до 15 часа с едно зареждане.

Моделите предлагат до 32GB RAM и 1TB SSD памет, както и поддръжка на Wi-Fi 6E технология. Цените за Asus Zenbook 14 OLED започват от 1299 долара, докато базовите модели от Vivobook S серията ще бъдат налични на цени от 749 долара.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *