Microsoft най-накрая вдигна двегодишен блок за Windows 11

Microsoft най-накрая вдигна двегодишен блок за Windows 11

Microsoft най-накрая маркира „разрешен“ над двегодишен бъг, който пречи на някои потребители на Windows 10 да надстроят до Windows 11. В края на 2021 г. Microsoft уведоми клиентите, че системите с конкретен драйвер за аудио контролер Intel Smart Sound Technology (Intel SST) не са съвместими с Windows 11 и хвърлят син екран на смъртта при работа с най-новата операционна система. Две години и половина по-късно бъгът най-накрая изчезна (един вид).

Проблемът с драйвера SST на Intel засяга компютрите с процесори на Intel от 11-то поколение. Вашата система трябва да работи с две конкретни версии на драйвери, за да получите флаг: 10.29.0.5152 или 10.30.0.5152. Един от начините да се заобиколи проблемът е да се актуализира драйвера до по-нова версия (10.30.00.5714 или 10.29.00.5714 и по-нова).

За да се изясни, проблемът с ъпгрейда с драйвера на Intel SST е „външен“, което означава, че други компании трябва да поправят своя софтуер или хардуер, за да може Microsoft да живее в блока за надграждане. Такива блокове обикновено изискват актуализиране на приложение или драйвер, какъвто е точно случаят с SST блока на Intel.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *