Apple няма да прави Vision Pro 2, насочва се към по-евтина версия

Apple няма да прави Vision Pro 2, насочва се към по-евтина версия

Наскоро се появиха слухове, че новият модел Apple Vision Pro 2 може да бъде представен през август 2025-а година. Това, обаче, може да се окаже напълно погрешно, защото The Information разкрива, че Apple е спряла разработката на този високотехнологичен VR хедсет.

Причината е, че компанията се ориентира към по-достъпно VR устройство. Според The Information, Apple планира да пусне по-евтин вариант на Vision в края на 2025-а година, който ще струва около 1500 долара, далеч под предвидената цена на Pro модела. За да се достигне до тази по-ниска цена, Apple може да трябва да направи компромиси с някои функции. Въпреки че се твърди, че по-евтиният модел Vision ще наследи високорезолюционния дисплей на Pro модела, вероятно ще разполага с по-проста главна лента, по-малки високоговорители и по-малко камери.

Намирането на баланс между достъпност и функционалност представлява сериозно предизвикателство за Apple. От доклада става ясно също, че Apple не е отписала напълно Vision Pro 2 и разработката може да бъде възобновена в бъдеще, но за момента акцентът е върху пускането на пазара на по-достъпния модел.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *