Apple надмина Samsung по продажби на смартфони в Европа

Apple надмина Samsung по продажби на смартфони в Европа

В началото на новата година пазарът на смартфони продължава да е динамичен, като видяхме някои интересни премиери в Android екосистемата. Най-голям интерес предизвика серията Samsung Galaxy S24, която се очаква да конкурира с iPhone 15. Въпреки активността на китайските производители, Samsung и Apple остават основните играчи на пазара.

Според доклад на Canalys, Apple стана най-големият производител на смартфони в Европа през четвъртото тримесечие на 2023-а година, изпреварвайки Samsung за първи път от седем тримесечия насам.

Продажбите на Apple нарастват с 1% на годишна база до 12.4 милиона устройства, докато Samsung регистрира 12% спад в продажбите, достигайки до 10.8 милиона смартфона. Xiaomi заема трето място с 6 милиона продадени устройства, което е с 10% по-малко спрямо същия период на предходната година.

Премиум сегментът на пазара на смартфони също нараства, като около 40% от доставените устройства са на цена над 800 долара. Моделите от сериите Galaxy A и Galaxy S на Samsung продължават да са популярни в Европейския съюз, въпреки някои слаби регионални резултати, съобщава AppleInsider.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *