Nio привлича дилъри, за да увеличи продажбите в Европа

Nio привлича дилъри, за да увеличи продажбите в Европа

Китайският производител на електромобили Nio обмисля да изгради дилърска мрежа в Европа, за да ускори ръста на продажбите, съобщиха трима запознати източници, въпреки че китайските електромобили са изправени пред потенциални мита в региона.

Nio, амбициозен съперник на Tesla с премиум модели, стартира в Норвегия през 2021 г. и навлезе в Германия, Холандия, Швеция и Дания през октомври миналата година, позволявайки на клиентите да купуват директно от магазините му или онлайн или да вземат автомобилите на лизинг за период от един месец.

Двама от източниците твърдят, че компанията е започнала да оценява дилърите на ключови европейски пазари, след като миналия месец президентът на компанията заяви, че продажбите в Европа не отговарят на очакванията.

Този ход идва в момент, когато китайските производители на електрически превозни средства, включително Xpeng, Zeekr и BYD, агресивно се стремят да разширят дейността си в Европа, където могат да продават автомобилите си на по-високи цени, отколкото на наситения си вътрешен пазар.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *