Мъск търси одобрението на Китай за системи на Tesla

Мъск търси одобрението на Китай за системи на Tesla

Елон Мъск настояваше за одобрението на Китай за внедряване на усъвършенствани системи за подпомагане на водача от Tesla по време на вихрено пътуване до Пекин, което завърши в понеделник – стъпка, която може да увеличи приходите в момент, когато Tesla е подложена на натиск от китайските си конкуренти.

Главният изпълнителен директор на Tesla Мъск пристигна в китайската столица в неделя, където се очакваше да обсъди внедряването на софтуера за пълно самоуправление (FSD) и разрешението за прехвърляне на данни за шофиране в чужбина, според лице, запознато с въпроса.

Срещите му включваха и среща с китайския премиер Ли Цян, който похвали развитието на Tesla в Китай като успешен пример за американско-китайско икономическо и търговско сътрудничество, въпреки че държавните медии не съобщиха дали двамата са обсъждали FSD.

Все пак американският автомобилен производител получи ключова подкрепа, която съвпадна с пътуването му – от водеща китайска автомобилна асоциация, която заяви, че автомобилите Model 3 и Y на Tesla са сред моделите, за които е установено, че отговарят на китайските изисквания за сигурност на данните.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *