Financial Times и OpenAI подписват партньорство за лицензиране на съдържание

Financial Times и OpenAI подписват партньорство за лицензиране на съдържание

Financial Times е подписал лицензионно споразумение с OpenAI за обучение на модели с изкуствен интелект върху приписваното му съдържание, което е най-новото медийно сътрудничество на стартъпа, подкрепян от Microsoft.

Споразумението ще обогати чатбота с генеративен изкуствен интелект ChatGPT на OpenAI с атрибутирано съдържание на FT, а фирмите ще си сътрудничат в разработването на нови продукти и функции с изкуствен интелект за читателите на FT.

Партньорството също така позволява на ChatGPT да използва избрани резюмета, цитати и връзки към историите на FT в своя чатбот, се казва в изявление на вестника, без да се разкриват финансовите условия на сделката.

Миналата година OpenAI сключи подобна сделка с Асошиейтед прес, в която издателят на новини лицензира част от своя архив с новини на OpenAI.

ChatGPT, който даде началото на бума на GenAI в края на 2022 г., може да имитира човешки разговор и да изпълнява задачи като създаване на резюмета на дълъг текст, писане на стихотворения и дори генериране на идеи за тематично парти.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *