Microsoft се отказа от инструмента си за изтегляне на AI от PC

Microsoft изтегли функцията си за изкуствен интелект Windows Recall от пускането на компютрите Copilot Plus на 18 юни след седмици на критики от потребители и защитници на поверителността. Microsoft заяви в публикация в блога си на 13 юни, че нейната функция Recall , която беше обявена на 20 май, ще бъде премахната от предстоящото пускане на компютри Copilot Plus следващата седмица.

Вместо това компанията заяви, че ще предложи функцията като част от своята програма Windows Insiders, която е предназначена за разработчици и фенове, които искат да тестват нов софтуер, преди да е готов за широката общественост.

„Коригираме модела на пускане на Recall за изтегляне, за да използваме опита на общността на Windows Insider, за да гарантираме, че опитът отговаря на нашите високи стандарти за качество и сигурност“, заяви корпоративният вицепрезидент на Microsoft за Windows и устройства Паван Давулури в четвъртък. „Това решение се корени в нашия ангажимент да осигурим надеждно, сигурно и стабилно изживяване за всички клиенти и да потърсим допълнителна обратна връзка, преди да направим функцията достъпна за всички потребители на компютри Copilot Plus.“

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *