Microsoft придобива Activision Blizzard за 69 милиарда долара

Microsoft придобива Activision Blizzard за 69 милиарда долара

Дългогодишната сага с опита на Microsoft да придобие Activision Blizzard за 69 милиарда долара, изглежда е почти приключила, след като британският надзорен орган за конкуренция временно одобри преразгледаната сделка на компанията.

През април, когато Органът за конкуренция и пазари (CMA) изненада много хора, като блокира поглъщането на Activision Blizzard от Microsoft поради опасения, че това може да промени индустрията на облачните игри, което води до намаляване на иновациите и по-малък избор за геймърите.

Microsoft получи нов удар през юни, когато FTC подаде забрана във федерален съд, за да попречи на Microsoft да финализира сделката. Но гигантът от Редмънд излезе победител , оставяйки CMA като последния останал регулатор, който се нуждаеше от успокоение.

Скоро след победата срещу FTC, CMA се съгласи да предоговори с Microsoft. За да получи одобрение, Microsoft обяви, че ще преструктурира сделката, за да придобие по-тесен набор от права. Това включва прехвърляне на правата за стрийминг в облак за всички настоящи и нови PC и конзолни игри на Activision Blizzard.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *