Microsoft отлага пускането на функцията с изкуствен интелект Recall

Microsoft отлага пускането на функцията с изкуствен интелект Recall

Microsoft няма да пусне „Recall“ – функция с изкуствен интелект, която проследява използването на компютъра – в новите си компютри през следващата седмица, а вместо това ще я изпробва с по-малка група по-късно, съобщи технологичният гигант в четвъртък на фона на опасения за рискове за неприкосновеността на личния живот.

Функцията „Recall“ проследява сърфирането в интернет и гласовите чатове, като създава история, съхранена на компютъра, в която потребителят може да търси, когато му се наложи да си спомни нещо, което е направил, дори месеци по-късно.

Вместо да бъде широко достъпна за потребителите на компютри Copilot+ на 18 юни, програмата Recall вече ще бъде достъпна само за предварителен преглед в рамките на програмата Windows Insider (WIP) през следващите седмици, се казва в публикация в блога на Microsoft.

Решението се „корени в нашия ангажимент да осигурим надеждно, сигурно и стабилно преживяване за всички клиенти и да потърсим допълнителна обратна връзка, преди да направим функцията достъпна за всички потребители на компютри Copilot+“, заяви базираната в Редмънд, Вашингтон, компания.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *