Microsoft казва, че „Recall“ вече ще бъде включен

Microsoft казва, че „Recall“ вече ще бъде включен

След като седмици наред беше критикувана от експерти по киберсигурност, Microsoft предприема стъпки за справяне с опасенията относно новата си функция за пестене на компютърна история, задвижвана от изкуствен интелект: Copilot + Recall.

Най-вече Microsoft превключва Recall от функция по подразбиране към такава, която изисква потребителят първо да се включи. Компанията прави промяната, преди Recall да излезе официално на 18 юни.

„Актуализираме опита за настройка на компютрите Copilot +, за да дадем на хората по-ясен избор да се включат в запазването на снимки с помощта на Recall“, пише вицепрезидентът на Microsoft Windows Паван Давулури в официална актуализация на компанията за функцията. „Ако не изберете проактивно да го включите, той ще бъде изключен по подразбиране.“

Миналия месец Microsoft обяви серия от нови функции, задвижвани от AI, които идват в Windows. Една от основните характеристики, които компанията обяви, беше Recall.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *