Google може да изтрие данните ви от Google Maps Timeline

Google може да изтрие данните ви от Google Maps Timeline

За носталгичните глави функцията Timeline на Google Maps е приятен начин да надникнете в миналото. По-рано известна като „История на местоположенията“, Timeline работи много подобно на Facebook Memories, като помага да раздвижите паметта си за пътуванията, които сте предприели, и местата, които сте посетили.

Но в ход са големи промени. Google се отдалечава от съхраняването на данни за местоположението в облака към съхраняването им на мобилни устройства. Въпреки че това е ход за повишаване на поверителността, Google казва, че промяната означава, че потребителите могат да намерят данните си за Timeline да бъдат изтрити, освен ако не предприемат действия.

Google затваря Timeline в мрежата, преминавайки към управление на данни на устройството. По отношение на поверителността и сигурността това е страхотна новина за потребителите, но не е без последствия.

Една от промените е, че потребителите, които са влезли в Google Maps на множество смартфони, ще открият, че всяко устройство ще спести посещения на собствената си времева линия, вместо да ги консолидира.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *