Глобиха Microsoft с 20 милиона долара заради детски права

Глобиха Microsoft с 20 милиона долара заради детски права

Microsoft ще плати глоба от 20 милиона долара, за да уреди обвиненията на Федералната търговска комисия, че незаконно е събирала и съхранявала лична информация от деца, без съгласието на техните родители, съобщи FTC в понеделник.

Действията на компанията нарушиха Закона за защита на поверителността на децата онлайн (COPPA) на САЩ, като събраха данни от деца – без да уведомят родителите си или да получат разрешението им – които са се регистрирали за игралната система на компанията Xbox, се казва в изявление на FTC .

Заповедта на Федералната търговска комисия също така изисква от Microsoft да предприеме стъпки за укрепване на защитата на поверителността на децата потребители на системата Xbox. Заповедта се разпростира и върху издателите на игри на трети страни. Microsoft споделя света на детските данни.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *