ЕК налага нов закон за „много големи“ технологични фирми

ЕК налага нов закон за „много големи“ технологични фирми

Европейската комисия посочи 17 много големи онлайн платформи (VLOP) и 2 много големи онлайн търсачки (VLOSE), които ще бъдат насочени към Закона за цифровите услуги.

В него се казва, че тези компании са избрани, защото имат над 45 милиона активни потребители месечно.

Компаниите, които ще трябва да се придържат към строги нови правила , които можете да прочетете по-надолу, включват Alibaba AliExpress, Amazon Store, Apple AppStore, Booking.com, Facebook, Google Play, Google Maps, Google Shopping, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok, Twitter, Wikipedia, YouTube, Zalando, Bing и Google Търсене. Последните две са VLOSE, а останалите са VLOP.

Строгите правила ще означават, че платформите и търсачките ще имат много работа, за да гарантират, че отговарят на необходимите стандарти.

В съобщението не са посочени санкции , но миналата година Neowin съобщи, че компаниите, които нарушават правилата, могат да бъдат глобени до 6% от глобалния си оборот, пълните правила са на сайта на ЕК .

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *