Apple може да използва AI, за да промени вашата диета и сън

Apple може да използва AI, за да промени вашата диета и сън

Бъдещето на уелнеса е изкуственият интелект, с алгоритмичен треньор, който прави персонализирани предложения за това кога да спортувате и да спите, какви закуски да ядете – дори как да подобрите настроението си. Поне това изглежда мисли екипът на Apple.

Bloomberg за първи път съобщи за плана на технологичния гигант да създаде базирана на AI услуга за здравен коучинг, която в момента се разработва с кодовото име „Quartz“. Той ще използва данни от потребителите на Apple Watch, за да наблюдава моделите на сън, рутинните упражнения, диетата и емоциите, след което ще предложи персонализирани здравословни промени въз основа на анализа на AI.

Според служители на Apple, които не са били упълномощени да говорят публично за необявената инициатива, инструментът за обучение ще бъде пуснат през следващата година, ако разработката приключи навреме.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *