Cencora уведоми засегнати лица за откраднати лични данни

Cencora уведоми засегнати лица за откраднати лични данни

Американският дистрибутор на лекарства Cencora е уведомил засегнатите лица, че тяхната лична и изключително чувствителна медицинска информация е била открадната по време на кибератака и нарушение на сигурността на данните по-рано тази година, съобщи компанията в петък.

Компанията, по-рано известна като AmerisourceBergen Corp, разкри инцидент с киберсигурността през февруари, при който от информационните й системи бяха откраднати данни, някои от които може да са съдържали лична информация.

Въпреки че няма доказателства, че информацията е била публично оповестена или е била използвана за измамни цели, Cencora съобщи, че уведомява лицата, чиято лична информация е била включена в инцидента.

Компанията също така работи за осигуряване на достъп на тези лица до ресурси, които да им помогнат да защитят информацията си.

В отделно съобщение подразделението на Cencora – AmerisourceBergen Specialty Group (ABSG), заяви, че откраднатата информация е била във връзка с програма за снабдяване с рецепти, предлагана от вече несъществуващото му дъщерно дружество Medical Initiatives Inc.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *