Apple ще разчита на изкуствен интелект за компресиране на видео

Apple ще разчита на изкуствен интелект за компресиране на видео

Apple тихомълком е придобила стартъпа WaveOne, който разработва алгоритми с изкуствен интелект за компресиране на видео.

Apple не потвърди продажбата, когато беше помолена за коментар. Уебсайтът на WaveOne обаче беше затворен около януари, а няколко бивши служители, включително един от съоснователите на WaveOne, сега работят в различни групи за машинно обучение на Apple.

Бившият ръководител на отдел „Продажби и бизнес развитие“ на WaveOne, Боб Станкош, обяви продажбата в публикация в LinkedIn, публикувана преди месец.

„След почти две години работа във WaveOne, миналата седмица финализирахме продажбата на компанията на Apple“, пише Станкош.

„Започнахме пътуването си в WaveOne, осъзнавайки, че технологията за машинно обучение и дълбоко обучение на видео може потенциално да промени света. Apple видя този потенциал и се възползва от възможността да го добави към своето технологично портфолио.“

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *