Apple обеща растеж и инвестиции в Индия

Apple обеща растеж и инвестиции в Индия

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук се ангажира с растежа и инвестициите в Индия по време на срещата си с министър-председателя на страната Нарендра Моди в Ню Делхи.

Кук е на посещение в Индия тази седмица и във вторник откри в Мумбай първия магазин на производителя на iPhone в страната. В четвъртък Apple ще открие магазин на дребно и в Ню Делхи.

„Споделяме вашето виждане за положителното въздействие, което технологиите могат да окажат върху бъдещето на Индия – от образованието и разработчиците до производството и околната среда, ние се ангажираме да се развиваме и да инвестираме в цялата страна“, написа Кук в Twitter и сподели снимка, на която се ръкува с Моди.

В отговор индийският премиер написа в Twitter, че за него е било „абсолютно удоволствие“ да се срещне с Кук.

„Радвам се да обменим мнения по различни теми и да подчертаем задвижваните от технологиите трансформации, които се случват в Индия“, заяви Моди.

Посещението на Кук в Индия подчертава нарастващите амбиции на Apple за страната, където въпреки че има само 3% пазарен дял, компанията разширява сглобяването на iPhone чрез договорни производители, а също така увеличава износа си.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *