Apple актуализира iPhone 12 заради радиационните тестове

Apple актуализира iPhone 12 заради радиационните тестове

Във вторник Apple заяви, че планира да спази изискванията на Франция за тестване на радиацията, като пусне актуализация, която ще спре iPhone 12 да използва повече енергия, когато устройството е в контакт със статични повърхности.

Apple оспори констатациите на френските регулаторни органи, според които iPhone 12, който е на пазара от три години, излъчва повече от допустимите количества радиация, и спря продажбите на устройството.

Във вторник Apple даде най-пълното досега обяснение за разминаването между констатациите във Франция и тези в други държави, в които iPhone 12 е одобрен за продажба.

В статия, публикувана на уебсайта на Apple, се казва, че от повече от десетилетие iPhone-ите включват сензори, които позволяват на телефона да разпознава кога е близо до тялото на потребителя, за да поддържа по-ниски нива на предавателната мощност. Когато телефонът не е в близост до тялото – например когато е поставен на маса – устройството използва малко по-високи нива на предавателна мощност.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *