Apple маха SIM картата от iPhone 15

Apple маха SIM картата от iPhone 15

Apple може да премахне порта за SIM карта от iPhone 15 и iPhone 15 Pro във Франция, преминавайки само към eSIM, както направи в САЩ с пускането на iPhone 14 и iPhone 14 Pro, според нов доклад от френския уебсайт MacGeneration.

Според доклада новите модели iPhone 15 и iPhone 15 Pro, продавани във Франция, ще разчитат на технологията eSIM, която замества традиционната SIM карта, за да позволи на потребителите да активират план за мобилни данни от своя мрежов оператор, без да се налага да използват физическа SIM карта.

Apple обикновено продава във Франция същия модел iPhone, както и в останалата част на Европа, което предполага, че Apple може да разшири обхвата на устройствата, използващи само eSIM, в повече държави, освен Франция, включително Обединеното кралство, Ирландия, Германия, Италия, Испания, Португалия, Австрия, Полша, Нидерландия, Белгия, Дания, Финландия, Норвегия, Швеция, Швейцария и др.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *