Apollo взима 49% от съвместното предприятие на Intel в Ирландия

Apollo взима 49% от съвместното предприятие на Intel в Ирландия

Компанията за изкупуване Apollo Global Management ще придобие 49% дял в съвместно предприятие, свързано с новото производствено предприятие на Intel в Ирландия, за 11 млрд. долара, съобщиха компаниите във вторник.

Apollo ще придобие дяловото участие в съвместното предприятие Fab 34 в Лийслип, Ирландия, първото място за производство на големи обеми от американския производител на чипове за производствения му процес Intel 4, използващ машини за екстремна ултравиолетова литография.

Сделката, която се очаква да приключи през второто тримесечие, ще позволи на Intel да пренасочи част от инвестициите си в проекта към други части на бизнеса си, заявиха от компанията.

До момента Intel е инвестирала 18,4 млрд. долара в съоръжението.

През 2022 г. компанията обяви планове за изграждане на фабрики за чипове в Ирландия и Франция, тъй като се стреми да се възползва от по-лесните правила за финансиране и субсидии на Европейската комисия, докато блокът се стреми да намали зависимостта си от доставките от САЩ и Азия.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *