Amazon иска да изнесе 20 млрд. долара от Индия до 2025 г.

Amazon иска да изнесе 20 млрд. долара от Индия до 2025 г.

Amazon си поставя за цел до 2025 г. да изнесе стоки от Индия на стойност 20 млрд. долара, като добави хиляди малки търговци към платформата си за електронна търговия, съобщи служител на компанията в петък.

„Много сме окуражени от броя на предприемачите, които се регистрираха тази година. Искаме да увеличим мащаба“, заяви пред Ройтерс Бхупен Ваканкар, директор „Глобална търговия“ в Amazon, в рамките на събитие за индустрията, като се позова на плановете за износ.

Имаше огромно търсене на органични хранителни добавки „Произведено в Индия“, стоки за дома като кърпи за баня, килими от юта и роботизирани игри за деца преди разпродажбата „Черен петък – киберпонеделник“ – 11-дневен период за пазаруване от петък, каза Ваканкар.

Стартирала през 2015 г. с шепа продавачи, Amazon Global Trade, платформата за износ на гиганта в електронната търговия от бизнеса към потребителите, набира популярност в Индия.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *