Alibaba намаля цените на продукти, захранвани от офшорни центрове

Alibaba намаля цените на продукти, захранвани от офшорни центрове

Китайската компания Alibaba Cloud заяви, че ще намали цените на продуктите, които се захранват от нейните офшорни центрове за данни, с до 59% на фона на нарастващата конкуренция за привличане на разраaботчици на софтуер с изкуствен интелект.

Доставчикът на облачни услуги заяви, че продуктите, свързани с изчисления, съхранение на данни, мрежи, бази данни и големи обеми данни, ще получат средно 23% намаление на цените.

Това е третият път, в който подразделението за облачни услуги на китайския лидер в електронната търговия Alibaba Group пристъпва към намаляване на цените през последните 12 месеца. През февруари Alibaba вече обяви подобна програма за намаляване на цените, насочена към местните потребители.

Намаляването на цените е най-новото усилие на Alibaba да привлече разработчиците да създават модели и приложения с изкуствен интелект, изискващи много данни, с помощта на нейните облачни услуги.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *