Адвокат: X не трябва да определя границите на закона за интернет

Адвокат: X не трябва да определя границите на закона за интернет

X на Елон Мъск има политики за сваляне на вредно съдържание, когато реши, но не трябва да му се позволява да отменя австралийския закон при определянето на това какво може да се гледа там, заяви адвокат на киберрегулатора по време на изслушване за видеоклип с намушкан с нож епископ.

X се бори срещу заповедта на комисаря по електронна безопасност да премахне 65 публикации, показващи видеоклип, в който асирийски християнски епископ е наръган с нож по време на проповед в Сидни миналия месец, което властите нарекоха терористична атака.

„Х казва, че глобалното премахване е разумно, когато Х го прави, защото Х иска да го направи, но то става неразумно, когато на Х му се каже да го направи по законите на Австралия“, казва адвокатът Тим Бегби на изслушване във Федералния съд, втората по големина инстанция в Австралия.

Други платформи, като Meta, свалят съдържанието бързо, когато са помолени, каза той и добави, че X има политики за премахване на много вредно съдържание, както правят отговорните услуги.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *