Вярвате или не, Circle to Search може да се появи на iPhone

Вярвате или не, Circle to Search може да се появи на iPhone

Популярната функция на Google „Circle to Search“, която беше представена по-рано тази година, позволява на потребителите да търсят обекти просто като рисуват кръгове около тях в изображенията. Първоначално ограничен до смартфоните Samsung Galaxy S24 и Pixel 8, скорошна констатация предполага, че този удобен инструмент може скоро да дойде на устройства с iOS чрез браузъра Google Chrome.

Според доклад на The Mac Observer, Google работи усилено върху подобрена версия на Google Lens Search, вътрешно наричана „LensOverlay“. Очаква се тази актуализация да включва функционалността Circle to Search, като потенциално ще я доведе до iPhone в близко бъдеще.

Доказателство за това се появи под формата на нов флаг с надпис „Lens Circle to Search“, открит в кода на Chrome за iOS. Това категорично предполага, че потребителите скоро биха могли да могат да оградят елементи на екраните си, за да задействат търсене в Google Lens, директно в браузъра Chrome.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *