Търсенето на AI чипове кара Huawei да забави производството на смартфони

Търсенето на AI чипове кара Huawei да забави производството на смартфони

Нарастващият апетит към чиповете за изкуствен интелект на Huawei, съчетан с производствени ограничения, принуди китайския технологичен гигант да даде приоритет на изкуствения интелект и да забави производството на премиум телефоните си Mate 60, твърдят запознати.

Huawei използва едно съоръжение, в което се произвеждат както чиповете за изкуствен интелект на Ascend, така и чиповете Kirin, които захранват конкурента на Apple iPhone, казаха трима души, двама от които заявиха, че производството е било възпрепятствано от нисък процент на добив – показател за качеството на продукцията.

Но глобалната надпревара за функционалност на изкуствения интелект на фона на китайско-американското технологично противопоставяне остави Huawei да заеме второ място със своите телефони, точно когато фирмата оглави продажбите на смартфони в Китай за първи път от повече от три години.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *