Шефът на OpenAI популяризира крипто проекта Worldcoin

Шефът на OpenAI популяризира крипто проекта Worldcoin

Главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Олтман удвои визията си за проекта за криптовалута Worldcoin, след като бе съобщено, че компанията търси финансиране в размер на 50 млн. долара.

Worldcoin твърди, че има за цел да създаде глобална идентичност и финансова мрежа. Повече от 2,6 млн. души са се регистрирали, за да сканират ирисите си чрез устройствата „орб“ на Worldcoin в замяна на цифров идентификатор и безплатна криптовалута.

Алтман се появи като част от виртуални въпроси и отговори, организирани от инвестиционната банка FT Partners, фокусирана върху финтех, в четвъртък, седмица след като криптоновината The Block съобщи, че Tools For Humanity, компанията зад Worldcoin, се опитва да набере 50 млн. долара от инвеститори.

Според The Block компанията набира средства, като продава крипто токените на проекта с отстъпка.

„В свят с много изкуствен интелект познанието за това кой е човек има все по-голямо значение“, каза Алтман в четвъртък.

„Убеждението беше и е, че с превръщането на ИИ във все по-важна част от живота ни… способността за идентифициране на уникални хора ще бъде все по-важна.“

Говорител на Worldcoin не е отговорил веднага на искането за коментар на доклада на The Block.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *