Сам Олтман се завръща в борда на OpenAI с трима нови директори

Сам Олтман се завръща в борда на OpenAI с трима нови директори

Главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Олтман ще се завърне в борда на производителя на ChatGPT заедно с трима нови директори, съобщиха от най-известната компания за изкуствен интелект в света в петък.

Разследването на събитията около уволнението на Олтман през ноември, проведено от адвокатската кантора WilmerHale, приключи, а компанията създаде нови правила за управление и засили политиката си за конфликт на интереси. Управителният съвет заяви, че единодушно е подкрепил ръководството на Олтман.

Служителите, инвеститорите и най-големият финансов спонсор на OpenAI, Microsoft, изразиха шок от отстраняването на Олтман, което беше отменено в рамките на няколко дни.

В петък OpenAI съобщи, че назначава нови директори, сред които Алтман, Сю Дезмънд-Хелман, бивш главен изпълнителен директор на фондация „Бил и Мелинда Гейтс“, Никол Селигман, бивш президент на Sony Entertainment, и Фиджи Симо, главен изпълнителен директор на Instacart.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *