Ръководителите на OpenAI предупредиха за „риск от изчезване“

Ръководителите на OpenAI предупредиха за „риск от изчезване“

Във вторник Центърът за безопасност на ИИ (CAIS) публикува изявление от едно изречение, подписано от ръководители на OpenAI и DeepMind, носители на наградата Тюринг и други изследователи на ИИ, предупреждаващи, че работата на живота им“ може потенциално да унищожи цялото човечество.

Краткото изявление, което според CAIS има за цел да отвори дискусия по темата за „широк спектър от важни и неотложни рискове от AI“, гласи следното: „Намаляването на риска от изчезване от AI трябва да бъде глобален приоритет заедно с други обществени-мащабни рискове като пандемии и ядрена война“.

Високопоставени лица, подписали изявлението, включват носителите на наградата Turing Джефри Хинтън и Йошуа Бенгио, главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман, главният учен на OpenAI Иля Сутскевер, техническият директор на OpenAI Мира Мурати, главният изпълнителен директор на DeepMind Демис Хасабис, изпълнителният директор на Anthropic Дарио Амодей и професори от UC Berkeley, Станфорд и MIT.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *