Проблемът е решен: Италия върна ChatGPT в страната

Проблемът е решен: Италия върна ChatGPT в страната

Чатботът ChatGPT беше активиран отново в Италия, след като неговият създател OpenAI реши проблемите, повдигнати от италианския орган за защита на данните, потвърдиха агенцията и компанията в петък.

Подкрепяната от Microsoft компания OpenAI изключи ChatGPT в Италия миналия месец, след като органът за защита на данните на страната, известен също като Garante, временно забрани чатбота и започна проверка по подозрение, че приложението с изкуствен интелект нарушава правилата за защита на личните данни.

Garante даде срок до неделя на OpenAI да отговори на опасенията си, за да позволи на чатбота да започне отново да работи в страната.

Миналия месец Garante заяви, че ChatGPT „няма никакво правно основание, което да оправдава масовото събиране и съхранение на лични данни“ за „обучение“ на чатбота.

Garante също така обвини OpenAI, че не е проверила възрастта на потребителите на ChatGPT, които би трябвало да са на възраст над 13 години, OpenAI заяви, че ще предложи инструмент за проверка на възрастта на потребителите в Италия при регистрация.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *