Пробивът в Roku удари 567 000 потребители

Пробивът в Roku удари 567 000 потребители

След месеци на забавяне, Камарата на представителите на САЩ гласува в петък за удължаване на спорната програма за подслушване без заповед за две години.

Известна като Раздел 702, програмата упълномощава правителството на САЩ да събира комуникациите на чужденци в чужбина. Но тази колекция включва и купища комуникации от граждани на САЩ, които се съхраняват в продължение на години и по-късно могат да бъдат достъпни без гаранция от ФБР, което силно злоупотребява с програмата. Поправка, която би изисквала разследващите да получат такава заповед, не успя да мине.

Група американски законодатели в неделя представиха предложение, което се надяват да стане първият национален закон за неприкосновеността на личния живот в страната.

Американският закон за правата на неприкосновеност на личния живот ще ограничи данните, които компаниите могат да събират, и ще даде на жителите на САЩ по-голям контрол върху личната информация, която се събира за тях. Приемането на такова законодателство обаче остава далеч: Конгресът се опитва да приеме национален закон за неприкосновеността на личния живот от години и досега не го е направил.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *