Подкрепеният от Nvidia стартъп Seurat намеква за IPO

Подкрепеният от Nvidia стартъп Seurat намеква за IPO

В понеделник стартъпът за 3D отпечатване на метали Seurat Technologies намекна за евентуално публично предлагане в средносрочен план и съобщи, че е набрал 99 млн. долара в кръг на финансиране, ръководен съвместно от звеното за рисков капитал на производителя на чипове Nvidia.

С последния кръг на финансиране от серия С оценката на компанията ще се доближи до 350 млн. долара, заяви източник, който помоли да не бъде назоваван.

„Очаквам, че (излизането на борсата) е в плановете ни… 12-18 месеца е най-ранният срок, в който бихме го обмислили… потенциално по-скоро 24 или 36“, заяви главният изпълнителен директор на Seurat Джеймс ДеМут в интервю за Ройтерс, като добави, че приходите от кръга на финансиране ще бъдат използвани за внедряване на производствените принтери.

Набирането на средства, ръководено съвместно от NVentures на Nvidia и фонда за технологично въздействие Capricorn, привлече нови инвеститори – Honda Motor и Cubit Capital. Участваха също така съществуващи спонсори, включително Porsche и подразделенията за рисков капитал на Xerox Holdings и General Motors.

Seurat се стреми да доближи производството на части до заводите на клиентите си по целия свят с помощта на своята технология за печатане на зони, захранвана със зелена енергия, в опит да преразпредели веригите за доставки и да намали емисиите.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *