OpenAI ще ползва модела на Уикипедия

OpenAI ще ползва модела на Уикипедия

Създателят на ChatGPT OpenAI тества как да събере широка информация за решенията, които влияят на изкуствения му интелект, заяви в понеделник неговият президент Грег Брокман.

По време на AI Forward, събитие в Сан Франциско, организирано от Goldman Sachs и SV Angel, Брокман обсъди широките очертания на начина, по който създателят на изключително популярния чатбот се стреми да регулира изкуствения интелект в световен мащаб.

Едно от обявленията, които той представи, е подобно на модела на Wikipedia, който според него изисква хора с различни възгледи да се обединят и да постигнат съгласие по статиите в енциклопедията.

„Ние не седим в Силициевата долина и не мислим, че можем да напишем тези правила за всички“, каза той за политиката за ИИ. „Започваме да мислим за демократично вземане на решения.“

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *