OpenAI отвърна на удара на Мъск, засегна Tesla

OpenAI отвърна на удара на Мъск, засегна Tesla

Във вторник OpenAI отвърна на твърденията на Елон Мъск, че стартъпът е изоставил първоначалната си мисия, с имейли, които показват, че милиардерът е подкрепил плана му за създаване на организация с идеална цел и е искал сливане, което да превърне Tesla в негова „дойна крава“.

Мъск, един от съоснователите на OpenAI, подаде съдебен иск миналата седмица, в който твърди, че стартъпът е нарушил учредителното си споразумение за разработване на изкуствен интелект в полза на човечеството, а не за печалба, като си е партнирал с Microsoft.

Другите съоснователи на OpenAI, сред които Сам Алтман, Грег Брокман и Иля Суцкевер, заявиха, че ще отхвърлят всички негови искове в публикация в блога, която съдържа имейли, изпратени от Мъск.

„Тъжно ни е, че се стигна дотук с човек, на когото дълбоко се възхищавахме – човек, който ни вдъхнови да се стремим към по-високи цели, след това ни каза, че ще се провалим, създаде конкурент, а после ни съди, когато започнахме да постигаме значим напредък към мисията на OpenAI без него“, казаха те.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *