OpenAI отстранява разработчик на бот, имитиращ конгресмен в САЩ

OpenAI отстранява разработчик на бот, имитиращ конгресмен в САЩ

Подкрепяната от Microsoft OpenAI забрани на разработчика на бот, имитиращ конгресмена от Демократическата партия Дийн Филипс – първото действие, което производителят на ChatGPT предприе в отговор на това, което смята за злоупотреба с инструментите си за изкуствен интелект (ИИ) в политическа кампания, съобщи Washington Post в събота.

„Неотдавна премахнахме акаунт на разработчик, който съзнателно нарушаваше нашите политики за използване на API, които не позволяват провеждането на политически кампании или представянето на дадено лице без негово съгласие“, заяви говорител на OpenAI в изявление за Ройтерс.

Dean.Bot, задвижван от ChatGPT на OpenAI, е създаден от предприемачите от Силициевата долина Мат Крисилоф и Джед Сомърс, които са основали суперпак с името We Deserve Better в подкрепа на Филипс преди първичните избори в Ню Хемпшир във вторник, се казва още в доклада.

PAC е получил 1 млн. долара от милиардера, управител на хедж фонд, Бил Акман, който в публикация в платформата за социални медии X я нарече „най-голямата инвестиция, която някога съм правил в някой, който се кандидатира за пост“.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *