OpenAI мисли за ново финансиране при оценка от 100 млрд. долара

OpenAI мисли за ново финансиране при оценка от 100 млрд. долара

OpenAI е в начален етап на преговори за набиране на нов кръг на финансиране на стойност 100 млрд. долара или повече, съобщи Bloomberg News в петък, позовавайки се на запознати с въпроса лица.

Условията, оценката и сроковете на кръга на финансиране все още не са финализирани и могат да се променят, се казва в доклада.

Според доклада OpenAI също така е провела дискусии за привличане на финансиране за ново предприятие за чипове с базираната в Абу Даби G42.

В доклада се казва, че не е ясно дали финансирането на чиповете и по-широкото финансиране на компанията са свързани, като се добавя, че OpenAI е обсъждала набирането на между 8 и 10 милиарда долара от G42.

Според доклада OpenAI трябва да приключи отделно търгово предложение, ръководено от Thrive Capital, в началото на януари, което ще позволи на служителите да продадат акции при оценка от 86 млрд.

Microsoft се ангажира да инвестира над 10 млрд. долара в OpenAI, която даде началото на манията по генеративния изкуствен интелект през ноември 2022 г., като пусна ChatGPT.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *