OpenAI открива офис в Япония, ChatGPT продължава експанзията си

OpenAI открива офис в Япония, ChatGPT продължава експанзията си

Главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Олтман заяви, че обмисля да открие офис и да разшири услугите си в Япония след среща с японския министър-председател.

Министър-председателят Фумио Кишида и Алтман обмениха мнения за технологичния напредък и предимствата на изкуствения интелект, както и за рисковете, свързани с него, включително неприкосновеността на личния живот и нарушаването на авторските права, съобщи главният секретар на кабинета Хироказу Мацуно.

Япония ще прецени възможността за въвеждане на технологии, задвижвани от изкуствен интелект, като чатбота ChatGPT на OpenAI, като проучи ползите и рисковете, добави Мацуно.

ChatGPT – разработен от OpenAI, подкрепян от Microsoft предизвика опасения за неприкосновеността на личния живот, което накара Италия временно да забрани чатбота.

„Надяваме се… да създадем нещо страхотно за японците, да направим моделите по-добри за японския език и японската култура“, каза Алтман пред репортери след срещата с Кишида. Посещението му в Япония е първото му международно пътуване след стартирането на ChatGPT.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *