OnePlus предоставя AI функции на OnePlus 12 и OnePlus 11

OnePlus предоставя AI функции на OnePlus 12 и OnePlus 11

Серията Samsung Galaxy S24 донесе много подобрения както в хардуера, така и в софтуера. Що се отнася до софтуера, Galaxy AI открадна светлината на прожекторите. С него Samsung представи много функции, подобрени с AI, които скоро ще проправят път и към устройствата от последно поколение . OnePlus, от друга страна, не каза нищо за блестящи AI трикове при неотдавнашния глобален дебют на OnePlus 12.

Но това изглежда се променя сега, тъй като OnePlus пусна нова актуализация за ColorOS в Китай . Новите функции, въведени от тази актуализация, може да не са толкова интересни като Galaxy AI от серията Galaxy S24, но все пак са добра новина за потребителите на OnePlus 12 и OnePlus 11.

Както се описва в регистъра на промените в актуализацията, OnePlus 12 и OnePlus 11 получиха три генеративни AI функции. Един от тях е AI summarizer, който според компанията може да генерира резюме на телефонни разговори. Той улавя различни данни, включително часове, местоположения и „друга ключова информация“ от обаждания.

Следващата AI функция, въведена от актуализацията на ColorOS, е редактор на изображения, който работи подобно на AI редактирането на снимки на устройства Galaxy S24 и Google Pixel . Наречен AIGC Remover, той може да премахва хора и обекти от изображения. Последната подобрена с изкуствен интелект функция за двата телефона OnePlus е обобщение на статии.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *