OnePlus намалява актуализациите, ще предлага за 3-4 години

OnePlus намалява актуализациите, ще предлага за 3-4 години

Google и след това Samsung обещаха съответно седем години актуализации на Android и седем години актуализации на сигурността за телефоните Pixel 8 и сериите Galaxy S24. Тези гаранции са безпрецедентни. Най-добрите доставчици на Android, които можеха да направят преди Pixel 8, бяха четири години актуализации на Android и между другото Samsung беше водещ в това отношение.

Въпреки че е страхотна тема за разговор, особено след като побеждава актуализациите на iPhone на Apple, обясних повече от веднъж защо обещанието за седем години актуализации на Android е донякъде подвеждащо.

Apple никога не е гарантирала софтуерни актуализации за който и да е от своите модели iPhone. Но рутинно им дава около пет години актуализации. Със сигурност беше по-добро от всичко, което доставчиците на Android успяха да съберат преди миналогодишните обещания. И сега виждаме, че 7-годишната гаранция на Google и Samsung не е нещо, което другите искат да копират.

OnePlus е най-добрият пример за това. Китайският доставчик ще предлага само три до четири години актуализации на Android за новообявените OnePlus 12 и OnePlus 12R.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *