Nvidia отлага новия чип с изкуствен интелект за Китай

Nvidia отлага новия чип с изкуствен интелект за Китай

Nvidia е уведомила клиентите си в Китай, че отлага пускането на пазара на нов чип за изкуствен интелект, разработен с цел спазване на правилата за износ на САЩ, за първото тримесечие на следващата година, съобщиха двама запознати източници.

Източниците твърдят, че забавеният чип е H20, най-мощният от трите чипа, предназначени за Китай, които Nvidia е разработила, за да се съобрази с новите ограничения за износ в САЩ, и може да усложни усилията ѝ да запази пазарния си дял в Китай срещу местни конкуренти като Huawei.

Очакваше се базираният в Калифорния гигант в областта на чиповете с изкуствен интелект да пусне новите продукти още на 16 ноември, съобщи този месец бюлетинът за чиповата индустрия SemiAnalysis.

Сега обаче пускането на H20 е отложено за първото тримесечие на следващата година, твърдят източниците, като един от тях казва, че е бил уведомен, че това може да стане през февруари или март.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *