Новият Xiaomi 14 Ultra вече е на пазара

Новият Xiaomi 14 Ultra вече е на пазара

Китайският производител на потребителска електроника Xiaomi пусна в неделя на международните пазари новия си смартфон от серия 14 с изкуствен интелект и фотографски възможности, както и други носими джаджи.

Новият телефон Xiaomi 14 Ultra, който разширява партньорството на компанията с германския производител на фотоапарати Leica, включва конфигурация от четири камери, докато по-компактната му версия, Xiaomi 14, е с конфигурация от три камери, се казва в изявление на Xiaomi.

Телефоните интегрират големи модели на изкуствен интелект в различни приложения, включително инструмент, който позволява транскрипции в реално време от конференции, или друга функция, която позволява на потребителите да опишат снимка, за да може изкуственият интелект да я открие в галерията им.

Технологичните и телекомуникационните компании пускат нови продукти и функции преди ежегодния Световен мобилен конгрес (MWC) в Барселона, който ще започне в понеделник, надявайки се, че шумът около ИИ ще увеличи бизнес перспективите, въпреки че много експерти твърдят, че генеративният ИИ може да предизвика правни или етични проблеми.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *