YouTube продължава битката срещу блокерите на реклами

YouTube продължава битката срещу блокерите на реклами

YouTube затяга мерките против приложенията за блокиране на реклами на мобилни устройства, като ограничава достъпа до своето видео съдържание за потребителите, използващи такъв софтуер. В резултат на това хората могат да се сблъскат с грешки или продължително буфериране при опит за гледане. Тази стратегия е част от по-широка инициатива за борба с инструментите за блокиране на реклами в интернет.

Действията на YouTube срещу тези приложения не са новост и са мотивирани от факта, че рекламите представляват основен източник на приходи за платформата, която предлага безплатно съдържание на своите потребители. Google подчертава и важността от генерирането на приходи за създателите на съдържание.

Следващите стъпки на компанията ще бъдат насочени към приложенията за блокиране на реклами от трети страни, които нарушават условията на YouTube. Така се засилват мерките срещу програми като AdGuard, които позволяват на потребителите да гледат видеа без реклами.

Според плановете на Google, тази възможност скоро ще бъде недостъпна за най-използваните устройства, като се предвиждат повече трудности при използването на блокиращи реклами приложения в бъдеще.

Google продължава да заявява, че приложенията, които блокират рекламите, представляват значителен проблем за бизнес модела им, като лишават създателите от потенциални приходи от техните видеоклипове. Рекламите позволяват на милиарди хора по света да бъдат възнаградени чрез платформата.

Като алтернатива, YouTube насърчава преминаването към YouTube Premium, което освен че премахва рекламите, предлага и други допълнителни предимства. Потребителите, които не желаят да плащат за Premium, могат да очакват затруднения при използване на приложения за блокиране на реклами. Основен фокус в новата кампания са смартфоните, поради нарастващия им трафик.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *