Вече ще разбираме дали даден клип в YouTube е генериран от AI

Вече ще разбираме дали даден клип в YouTube е генериран от AI

Изкуственият интелект вече прониква в различни услуги и приложения, като обещава да разшири творческите възможности на създателите на съдържание в YouTube и подобри потребителското изживяване.

В момента се извършват тестове върху функция, която информира потребителите, че даден видеоклип е създаден с използването на изкуствен интелект. Тази инициатива е от съществено значение, тъй като предварителната информация ще помогне на зрителите да разберат, че съдържанието не е направено от човек, преди дори да го отворят.

Според BGR, авторите и инфлуенсърите в YouTube ще трябва да добавят подобна информация при качването на своите клипове. В случай, че само част от видеото е генерирана от изкуствения интелект, тази информация трябва да бъде ясно отбелязана в описанието. Този подход ще предостави ясни индикации за това кои клипове са създадени с помощта на изкуствения интелект и вероятно тази опция ще бъде добре приета от широката аудитория.

Едно от големите предимства на тази иновация е, че тя може да намали разпространението на дезинформация. Всеки видеоклип, който използва алгоритми с изкуствен интелект, ще бъде обозначен с ясни тагове. Допълнителни инструменти за управление на съдържанието с изкуствен интелект вероятно ще бъдат налице, за да улеснят премахването на такова съдържание по искане на потребителите.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *