Вече ще може да намираве песен в YouTube Music само чрез тананикане

Вече ще може да намираве песен в YouTube Music само чрез тананикане

В днешния свят, където музиката е навсякъде около нас, често попадаме на песен, която ни харесва, но не знаем нейното име. Оказва се, че това е общ проблем за мнозина, като около 80% от песните се запомнят по някоя изразителна фраза, а не по заглавието. За радост, технологиите продължават да ни улесняват живота, и това важи с пълна сила и за музикалната сфера.

YouTube Music неотдавна представи революционна функция, която трансформира начина, по който откриваме музика. Тази иновативна актуализация позволява на потребителите да откриват песни, като просто изтананикат или изпеят мелодията пред устройството си. Тази функция беше първоначално тествана в YouTube и Google Search и вече е налична в приложението YouTube Music за Android.

За да се възползвате от новата функция, ето какво трябва да направите:

  1. Отворете приложението YouTube Music на вашето Android устройство;
  2. Натиснете иконата за търсене, разположена в горния десен ъгъл на екрана;
  3. Изберете новата икона с вълни, разположена до традиционната икона на микрофон.

След като активирате търсенето, ще ви бъде представена цветна страница, която ви кани да „Изсвирите, изпеете или тананикате песен“. Изкуственият интелект на Google анализира вашето изпълнение, сравнявайки го с огромната библиотека от песни в YouTube Music, и обикновено успешно идентифицира песента. Потребителите имат възможност да слушат откритата песен веднага или да я запазят в своята музикална библиотека за по-късно.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *